12. Mladinsko državno prvenstvo v jadralnem letenju

Lesce-Bled, Slovenia,   19 May 2007 – 27 May 2007

Champions

Standard
1 G1 Andrej Fiorelli 3,080
HC CD Erik Stritih 2,720
HC B5 Darko Jordanov 2,620
HC = Hors Concours, not competing officially

Zaključek MDJP

S podelitvijo pokalov in kolajn najboljšim mladincem (in starejšim mladincem) se je končalo enajsto mladinsko državno prvenstvo v jadralnem letenju.

Za vse, ki bi se radi o prvenstvu poučili še doma smo pripravili CD z vsebino briefingov, vseh tekmovalnih letov in slik:
Uradni CD mladinskega prvenstva

Prejeli smo tudi nenavadno priznanje s strani Jadralne komisije pri LZS, na katerem se Andreju Kolarju zahvaljuje takole:
"Naj bo sonce ali dež ali pa nekaj vmes, zadovoljstvo ti izkazujemo s tem priznanjem, ko si se trudil, da si naše kavbojske mladince, pretvarjal v prave jadralne tekmovalce."

Potrebno je dodati, da prvenstva ne bi bilo, če ne bi ogromno svojega časa in volje v organizacijo dodali še Irena Vidovič, Boris Žorž, Tone Čerin, šlep piloti in pomagači, ki so bili hkrati večinoma tudi gurači. Vsem hvala in upam, da kmalu spet nasvidenje!

Written on 12 July 2007 at 06:53.

Dirka končana!!!

Končno nas je obdarovalo še vreme. Po prvih plohah v Julijcih se je razvil klasičen Leški jugozahodnik, ki reže nevihte v kali. Na letališču sije sonce, piha pravokotno na stezo in jadralci odpenjajo v višini Svetega Petra. Tekmovalci so vsi na tleh, rezultati so objavljeni. Videli smo nekaj lepih mimohodov. Sedaj se letala razstavljajo, tekmovalci pa debatirajo o doživetjih. Mladinski državni prvak v jadralnem letenju je ostal ANDREJ FIORELLI, AK Edvard Rusjan. Čestitke!!!
Read more...

Written on 9 July 2007 at 03:55.

Tekmovalci so v zraku

Vreme sodeluje. Vsi tekmovalci so v zraku. Za spremembo od prejšnjih dni je Rebro skoraj prazno, saj deluje tako kot smo ga domačini navajeni. Ne predobro, vendar dovolj dobro da se lahko iz njega tekmovalci priključijo na Planinco in naprej v visoke hribe. Štart se odpre ob 12:20, obveljala je disciplina A, AAT z minimalnim časom letenja dve uri.
Read more...

Written on 9 July 2007 at 03:55.

Zadnji dan

Zbudili smo se v jasno jutro, kot še vsak dan doslej. Za spremembo od prejšnjih se nam danes obeta pomoč jugozahodnika, ki pa bo še vedno pomešan s popoldanskimi nevihtami. Task A je dveurno lokalno jadranje, task B pa je še pol ure krajše jadranje.
Read more...

Written on 9 July 2007 at 03:55.

Včasih je lepše na tleh kot v zraku

Zbudili smo se v jasno jutro, vendar je temp dal jasno vedeti, da bo "pokalo". Tekmovalci so si uredili knjige letenja in letal zaradi obiska inšpektorja, postavili letala na grid točno ob 10h in prišli na briefing. Z Borisom nama je nekako uspelo blefirati tako dolgo, da smo na briefingu prišli do dnevne discipline. Takrat sva razglasila kar sva vedela že včeraj: MOTO DNEVA: Včasih je lepše na tleh kot v zraku. Dan je zaključen, nad Julijci je že ogromna nevihta, letijo samo najbolj zagreti gur...
Read more...

Written on 9 July 2007 at 03:54.

Tudi peti dan uspešno zaključen

Borba na Rebru je bila neizprosna. Tisti, ki imajo dovolj izkušenj s hribovskim letenjem niti niso imeli večjih težav s pobiranjem, ko je enkrat Rebro spregovorilo. Drugi imajo do hribov in smrek še vedno veliko spoštovanja in zato niso uspeli slediti izkušenejšim, ki so se pobirali pred njihovim nosom. D3, CX, CE, M7 in M9 so po mučnem boju vendarle uspeli štartati, vendar je bila ura že tako pozna in vreme razkuhano, da se niso odločili odleteti po disciplini, temveč so se vrnili v Lesce. Medt...
Read more...

Written on 9 July 2007 at 03:54.

Disciplina je dolga in težka

Tik pred štartom je obveljala disciplina B. AAT 3 ure z velikimi radiusi. Rebro danes ni bilo tako radodarno kot prejšnje dni. Leški preletaši so se pustili potegniti na Huje in brez težav pojadrali, medtem ko so tekmovalci samo kakšnih dvesto metrov nižje le s težavo ostajali v višini Rebra. Redki so se uspeli pobrati, D3, CE in M9 pa so celo pristali in se ponovno potegnili v zrak. Ko je bila linija odprta je bilo več letal na rebru kot v bližini štartne točke, borba za višino se je nadaljeval...
Read more...

Written on 9 July 2007 at 03:54.

Peti tekmovalni dan

Dobro jutro! Zunaj sije sonce in sposojeni Boris kuha vreme. Podpihujeva ga še Tone in Andrej. Zaključek včerajšnjega dne je minil predvsem družabno. Z njive se je vrnil še Darko (B5). Po čestitkah (v obliki brce) smo ugotovili, da imajo sedaj vsi tekmovalci za sabo vsaj en izvenletališki pristanek.
Read more...

Written on 9 July 2007 at 03:53.

Vsi na tleh

Tekmovalni dan je zaključen. Ob 14:45 so v Lescah padle prve kaplje in pristal zanji tekmovalec - CD. Ki je zopet najhitrejši s 108km/h. Na letališču manjkata samo L3 in B5, ki sta pristala na njivah v Sebenjah in Preddvoru. Treba je povedat, da je bila vremenska napoved izredno natančna in da nam televizija od ARSO zelo pomaga, saj lahko sami spremljamo nevihte in njihov razvoj.
Read more...

Written on 9 July 2007 at 03:53.

Spet nevihte

Vsi so v zraku, Rebro je bilo spet (preveč) radodarno in tekmovalci so tekmovali v tem kdo bo javil boljše dviganje. Nad njimi so zopet precej veliki oblaki. Vsi so štartali v prvih minutah po odprtju linije in jih v kratkem pričakujemo nazaj na letališču.
Read more...

Written on 9 July 2007 at 03:53.

Latest winner

1. Andrej Fiorelli 107.13 km/h
HC Darko Jordanov 98.22 km/h
2. Anže Vidovič 98.02 km/h

Latest task

Task 7, 26 May 2007
Task distance: 79.56 km  /  378.32 km  (228.06 km)
Task duration: 2:00:00
Updated: 21/05/2015, 06:23

Random images